Mitä responsiivinen verkkosuunnittelu tarkoittaa?

Responsiivinen verkkosuunnittelu on mainio työkalu verkkosivujen suunnitteluun ja tuotantoon. Responsiivisessa verkkosuunnittelussa helpotetaan verkkosivujen tarvitsemaa teknistä kehitystyötä tarkan visuaalisen suunnittelun ja laadukkaan teknisen kehitystyön tuoman informatiivisen rakenteen avulla.

Verkkosivujen grafiikka on asia, joka pitää tuntea tarkkaan, jotta responsiivisen suunnittelun avulla saataisiin onnistunut lopputulos. Grafiikan tuntemisessa monet yksittäiset asiat, kuten väri- ja fonttivalinnat, ohjelmointi, navigointi ja sisältö kehitysmahdollisuuksineen pitää nähdä yhtenä toimivana kokonaisuutena.

Taidokkaasti suunniteltua verkkosivustoa on mukava käyttää. Sivusto on ulkoasultaan selkeä ja miellyttävä, jonka lisäksi responsiivisella verkkosivustolla on helppo navigoida. Nykyään yrityksen kotisivujen pitää kertoa kaikki tärkeä ja oleellinen yrityksestä, joten verkkosivustolla on tärkeä osuutensa tuoda yritysten brändiä esiin.

Responsiivinen sivusto on käyttäjäystävällinen sivusto, joka tarkoittaa, että kohderyhmä tutkitaan ja opitaan tuntemaan hyvin, jolloin verkkosivut suunnitellaan kohderyhmän tarpeiden mukaisesti. Perusperiaatteet, kuten ammattitaitoinen asemointi, mukautuvat kuvat, CSS-tiedostojen rakenne ja mediakyselyiden käyttö pitää hallita hyvin.

Erilaisten tietokoneiden ja älylaitteiden resoluutioiden sekä näyttökokojen runsaus tekee mahdolliseksi verkkosuunnittelun ja -kehityksen siirtymisen uudelle mukavalle ja joustavalle aikakaudelle. Responsiivinen verkkosuunnittelu pitää verkkosivut mukana mahdollisissa teknologiamuutoksissa vielä pitkään.

Asiantuntijat ja ammattilaiset sanovat, että käytännössä responsiivisen verkkosivuston toteuttamiseen ei löydy yhtä ainoaa oikeanlaista tapaa. Perusperiaatteiden ollessa hallinnassa, tulee lopputulos olemaan aina hyvä. Internet on tiedon suurin aarreaitta, josta löytyy tietoa ja ratkaisuja kaikenlaisiin kysymyksiin. Internetin mahdollisuuksia hyödyntävät sekä yritykset että yksityiset henkilöt. Verkossa olevaa tietoa hyödynnetään sekä työhön että vapaa-aikaan liittyen kaikkialla maailmassa.

Responsiiviset verkkosivut tuovat käyttäjälle mahdollisuuden etsiä tietoa selkeässä ja käyttäjäystävällisessä muodossa. Verkkosivustojen, eli internetin käyttäjäkokemus tulee olemaan paras mahdollinen huolimatta laitteesta, jonka avulla nettiin kirjaudutaan. Käytännössä samanlainen käyttäjäkokemus saadaan sekä pöytätietokoneen, tabletin ja älypuhelimen avulla.

  • Responsiivinen verkkosuunnittelu vastaa tarpeeseen selkeästä ja käyttäjäystävällisestä sivustosta, joka voi palvella kaikkialla maailmassa jokaista tietokoneen käyttäjää.
  • Responsiivinen verkkosuunnittelu tekee mahdolliseksi kotisivujen asettelun skaalautumisen kaikkien sivustolla vierailevien henkilöiden tietokoneen tai älylaitteen näytön mukaan.
  • Hakukoneoptimointi suosii aina responsiivista verkkosivustoa, joten jälleen yksi tärkeä syy käyttäjälle valita kyseisen suunnittelun avulla laadittu sivusto.